Euro mierne posilnilo, jeho kurz od rána kolísal

16.09.2015 Celý región

Frankfurt nad Mohanom 16. septembra (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny dnes po výraznom kolísaní mierne vzrástol. Informovala o tom agentúra DPA.

Popoludní sa euro predávalo po 1,13 USD. Jeho kurz od rána kolísal v rozpätí približne jedného centa. Trh totiž čaká na štvrtkové (17. 9.) rozhodnutie americkej centrálnej banky (Fed) o úrokových sadzbách.

Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,1228 (v utorok: 1,1320) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8906 (0,8834) eura.

Euro sa popoludní zotavilo z ranných strát po tom, čo správa amerického ministerstva práce ukázala, že inflácia v USA je naďalej nízka. Slabé tempo rastu spotrebiteľských cien je pre Fed argumentom proti tomu, aby už vo štvrtok sprísnila menovú politiku. Finančné trhy počítajú s tým, že prvé zvýšenie úrokových sadzieb v USA za takmer 10 rokov sa udeje až v decembri. Vyhliadky na pokračovanie politiky nulových sadzieb mali negatívny vplyv na dolár a podporili euro.

Kurz spoločnej európskej meny predtým padal smerom k hranici 1,12 USD/EUR. Predpoludním totiž správa o nízkej inflácii v eurozóne vyvolala špekulácie, že ECB ešte viac uvoľní menovú politiku.
 

Vyberte región